Masalanmakuinen kokkailuloma Goalla

Tuoksuvat inkivääri, kurkuma, chili, juustokumina, masala ja valkosipuli tuovat heti mieleen aromaattisen ja tajunnanräjäyttävän tulisen intialaisen keittiön.

Maustelista jatkuu vielä mutta siinä lienee intialaisen keittiön perussatsi, jota ei ilman synny edes aamupalaa.

Intialainen ruoka on kiehtovaa, perinteikästä ja se kertoo omia salaisia tarinoita monikulttuurisesta kansastaan.

Mikä sen ihanampaa kuin yhdistää lomailu ja kokkailu?

Vaikkapa Goalla voi oppia laittamaan intialaista ruokaa paikallisessa keittokoulussa, jossa topakat tädit opastavat oppilaitaan käsittelemään kookosta rakkaudella ja banaanipuun lehden oikeanlaista käyttöä tarjoilussa.

Yli miljardin asukkaan maassa ei suinkaan kaikki syö samanlaista ruokaa. Kulttuurit ja sapuskat vaihtelevat vähintäänkin yhtä paljon kuin Euroopan sisällä.

Jopa kahdessa vierekkäisessä kylässä valmistetaan daalia eli linssimuhennos täysin eri lailla, riippuen uskonnosta, raaka-aineiden saannista, asukkaiden kastista ja sosiaalitaustasta.

Eli jos haluaa oppia intialaista ruokaa valmistamaan, niin kannattaa tsekata useampi paikka, kokkikouluja kun löytyy ympäri maata.

Mumbaissa voi oppia tekemään maharashtralaista rapucurryä ja poori –lätysköitä, Delhissä taas Pohjois-intialaista tandoorikanaa tai tulista lammaspataa. Ja Rajastanissa taas maan tulisinta currya, johon käytetään 17 eri chililajiketta.

Pia Heikkilä

Intiassa seitsemättä vuotta asuva toimittaja-yrittäjä, kirjailija ja ikuinen seikkailija.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *