Intiassa joogamatolle milloin ja missä vain

Kotiani vastapäätä sijaitsevasta puistosta kantautuu aamuisin äänekäs naurunremakka. Sellainen ihana, mahasta asti kumpuava höröttely. Kyseessä on naurujooga, jota paikalliset eläkeläiset harrastavat säännöllisesti, yksin tai ryhmässä. Kuka tahansa voi mennä mattoineen hekottelemaan mukaan, taidoista tai välineistä riippumatta. Jalkaan voi vetää vaikka ne rinkassa virttyneet leggarit, sillä mummot eivät pahemmin releillä brassaile vaan vetävät asanoita pyllyt pystyssä värikkäissä sareissaan hihitellen.

Vähän matkan päässä mummokööristä viisikymppinen setämies ysärimallinen verkkaripuku päällä tekee yksisieraimisia sisäänhengityksiä. Ja nurkan takana trendikäs fitness hipsteri lankuttaa kilpaa personal trainerinsa kanssa.

Intiassa joogaa voi harrastaa missä vaan ja kuka vaan. Eri koulukuntia on satoja, ja joogalomista on suorastaan runsauden pula. Rannalle joogaamaan pääsee etelän Gokarnassa alle sadan euron viikkobudjetilla, jos matto ja bambumajatyyli viehättää. Hifistelemään pääsee puolestaan Himalajan kainaloon, kuuluisaan Ananandan spahan kolmen tonnin viikkohintaan. Ja kaikkea muuta siltä väliltä.

Täällä ei olla niin tarkkoja mihin se matto isketään tai onko siihen mattoon edes varaa.

Tärkeintä on olla kivaa!

©Pia Heikkilä

Pia Heikkilä

Intiassa seitsemättä vuotta asuva toimittaja-yrittäjä, kirjailija ja ikuinen seikkailija.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *