Delhin parhaat shoppailuvinkit

Delhi on värikkäiden markkinoiden, pikku putiikkien ja uudenkiiltävien ostoskeskusten paratiisi, joka tarjoaa vaativimmallekin shoppailijalle runsaasti eri vaihtoehtoja. Koska kaupungin välimatkat ovat pitkiä ja ihmismassat valtavia, on ostosretken suunnittelu tärkeää.

Tripsterin parhaat vinkit onnistuneeseen Delhin ostosmatkaan

Pyrähdyksen voi aloittaa vaikkapa Dilli Haatista. Tämä ympäri vuoden avoinna olevalta torialueelta voi ostaa käsitöitä Intian eri osavaltiosta. Mukaan voi tarttua Lucknowin kuuluisia käsinkirjailtuja päiväpeittoja, manipurilaisia korikasseja tai vaikkapa ihania ikat-painattuja huiveja.

Seuraavaksi pysähdyksesi sopii länsimaisia merkkituotteita pilkkahintaan myyvä Sarojniji Nagarin markkinat, jossa tinkaaminen on tärkeä osa kaupankäyntiä. Viime kauden Zaran mekko tai Marks & Spencerin kauluspaita irtoaa helposti parilla eurolla.

Khan Marketilla kannattaa myös piipahtaa hipelöimässä laadukkaita pashminoita tai tuoksuttelemassa ayurveda – tuotteita vaikkapa Forest Essentials tai Kama – nimisissä kaupoissa.

Markkinoilta löytyy myös intialaistyylisiä vaatteita myyvät eettiseen valmistuksen erikoistunut Fab India, rajastanilaisista printeistään tunnettu Anokhi sekä luksuskodintavaraa myyvä taivaallinen Good Earth.

Aitoja persialaismattoja tai vaikkapa antiikkikilmejä löytyy Shapur Jatista Mister Jaimaanilta. Alueella voi muutenkin saada helposti aikaa kulumaan hipsterikahviloissa ja artesaaniputiikeissa.

Meherchand Marketilta löytyy puolestaan trendikkäitä liikkeitä kuten printattuja nahkatuotteita myyvä Nappa Dori tai skandinaaviseenkin makuun sopivia tikkitäkkejä ja tyynyjä valmistava Shades of India.

Old Delhin eli vanhan Delhin maustemarkkinoille pääsee kätevästi polkupyöräriksan kyydissä. Aikaa kannattaa varata matkaan parisen tuntia.

Päivän päätteeksi himoshoppailijalle on vielä tarjolla tuttuja shoppailuhurmioita – nimittäin länsimaalaisia brändejä edustavat Vasant Kunjin tai Saketin luksuskauppakeskukset.

Pia Heikkilä

Intiassa seitsemättä vuotta asuva toimittaja-yrittäjä, kirjailija ja ikuinen seikkailija.

Kommentit:

Anu Ovaskainen 01.01.2018 13:31

Kiitos kovasti blogistasi. Kävimme juuri Dilli Haatissa. Olipas loistopaikka.
Olemme vuosia sitten asuneet Delhissä ja nyt olemme muistelureissulla. Paljon on muuttunut ja tullut lisää. Onneksi löysimme vinkkisi.
Oikein hyvää vuotta 2018!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *