Ylellistä yksityisyyttä Rivieralla

Autojen vilinää, väsähtäneitä palmuja, Välimeren sinistä pilkettä tiheään pakattujen taajamistojen keskellä. Pölyinen tie mutkittelee kukkulan huipulle, taustalla häämöttää Saint Paul de Vencen taiteilijakylä. Valtaisa valurautaportti… jonka takana avautuu toinen maailma. Luonto on nyt vehmaan vihreää, linnut visertelevät ja sirkat sirittävät. Ikivanhat oliivipuut ojentelevat kuhmuraisia oksiaan kohti tulijaa. Ruusun ja jasmiinin toisiinsa kietoutuneet hempeät tuoksut leijuvat ilmassa. Ja niin, se kuulu, kaikkialla väikkyvä valo…

Luksusta on monenlaista. Le Mas de Pierre on luksushotelli, joka tarjoaa rauhaa ja lepoa sekä sielulle että ruumiille. Täällä voi viettää ylellisen ja rentouttavan loman kaukana Rivieran hektisestä elämänmenosta. Uppoutua Provencen leppoisaan tunnelmaan. Nauttia auringosta, hemmottelusta – je tietenkin huippukokin valmistamista provenssin herkuista paikallisine yrtteineen.

Hillityn elegantti, menneitä henkivä hotellikokonaisuus kätkeytyy kolmen hehtaarin laajuiseen, yhtä lukuisten kuin yllättävien taideteosten yksilöistämään puistoon, josta löytyy muun muassa orkidea-tarha ja yrttipuutarha. Siihen kuuluu seitsemän erillistä provenssin tyyliin rakennettua, matalaa rakennusta, joita ympäröivät rehevät kukkaistutukset.

Kartanohotellin kaikki 54 huonetta – joiden aistikkaaseen sisustukseen on käytetty silkkiä ja samettia, jalopuuta ja marmoria- on varustettu omalla terassilla.

Kaikkein hintavimmat huoneet avautuvat yksityiseen puutarhaan tai (melkein) yksityiseen uima-altaaseen, jolloin (melkein) yksityisen hovimestarin tehtävänä on palvella asiakkaita ympäri vuorokauden.

Taidetta ja hienovaraista hemmottelua

Le Mas de Pierre tarjoaa kaikki palvellut ja mukavuudet viiden tähden hemmottelulomaa varten. Pikkolo kiiruhtaa heti saavuttua viemään laukut hulppeisiin huoneisiin, ja esittelee paikat. Mahdollisuus on saada yksityinen kuljetus vaikkapa taiteilijoiden jalanjäljille viereiseen Saint Paul de Vencen kylään tai Fondation de Maeghtin-taidekeskukseen.

Kauniin, isolla pore-altaalla varustetun uima-altaan kupeesta löytyy tunnelmallinen spa, jonka hoitovalikoima on laaja : erityyppistä hierontaa, kasvohoitoja… Höyrysauna ja « suomalainen sauna », jossa saa kerrankin yllättävän tujakat löylyt.

Hymyileväiset ja aidon ystävällisen oloiset vastaanottovirkailijat on varta vasten koulutettu täyttämään vaateliaiden asiakkaiden hulluimmatkin toiveet. No ei nyt ihan kaikkia. Eräskin muinaisen tsaarienmaan kansalainen oli vaatinut saada laskeutumisluvan helikopterilleen, mitä ei valitettavasti voitu myöntää, Gaëtan kertoilee. Hän on pukeutunut virka-asuunsa ; valkoiseen paitaan ja punaisiin, brodeerattuihin liiveihin kuten muutkin kolleegansa.

Jos yleistää voi, niin kaikkein vaateliaimmat asiakkaat ovat, yllättävää kylläkin, korealaisia, hän sanoo. Niin, toki venäläiset uusrikkaatkin ovat tunnettuja yrmeästä vaateliaisuudestaan…

Viime aikoina luksushotellin terassiravintolaan on saapunut ulkomaisia vieraita viereisistä rantakaupungeista, aina Nizzasta saakka. Nämä ovat vuokranneet limusiinin kuljettajineen ihan vain tullakseen illastamaan Le Mas de Pierren jasmiinintuoksuiseen terassi-ravintolaan. On muodikasta syödä taiteellisesti lautaselle aseteltuja gourmet-ruokia, etenkin kun ne on kokattu huolella paikallisista antimista, Gaëtan tuumii hienoista ylpeyttä äänessään.

Le Mas de Pierren aamiaiseen kannattaa varata aikaa. Buffet-pöytä pursuu herkkuja. Tuoremehut ovat vastapuristettuja. Ranskalaiseen tyyliin erityisesti aamiaisleivosten – viennoiseries – tarjontaan panostetaan, mutta aamiaisbuffetissa on myös maalaisleipiä, erilaisia myslejä, puuroa , hedelmiä, marjoja… sekä maittava juustovalikoima. Kananmunatkin ovat vast’edes luomua.

Le Mas de Pierren asiakaskunta on kansainvälinen. Englantilaisia, saksalaisia, muutama ruotsalainenkin. Perheitä, porvariston hillittyä charmia. Yltiöpäinen modernismi ei kuulu tyyliin. Tänne ei tulla näyttäytymään vaan nauttimaan. Ja Ranskan Rivieralla yksityisyys on luksusta.

Le Mas de Pierre

2320 route des Serres, 06570 Saint-Paul de Vence
+ 33 (0)4 93 59 00 10
www.lemasdepierre.com
Huoneet: 210-700 € Suite : 357-1568 €. Viikonlopputarjouksia.

Lue lisää:

© Anneli Airaksinen

Anneli Airaksinen

Anneli Airaksinen on Pariisissa pitkään asunut toimittaja ja valokuvaaja, tieteen yleistajuistaja. Osa-aikaluova.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *