Taidehistoriallinen museo

Taidehistoriallinen museo ja Luonnonhistoriallinen museo ovat rakennuskaksoset. Ne suunnittelivat Karl Hasenauer ja Gottfried Semper nimenomaan museoiksi ja ne valmistuivat aivan 1800-luvun lopussa. Molemmissa on katto korkealla ja huikeita yksityiskohtia. Molempien kokoelma on myös erittäin laadukas.

Wienin Taidehistoriallisessa museossa on Habsburgien kokoelmien maalauksia ja esineitä, joita on kerätty 1500-luvulta asti. Kokoelma on niin laaja, että älä kuvittelekaan kiertäväsi kerralla ajatuksen kanssa koko museota! Yleensä kolmannessa kerroksessa törmää ihmisiin, jotka lasittunein katsein tallaavat vain huoneesta toiseen.

Varta vasten museoksi suunnitellussa rakennuksessa erityistä on, että salit rakennettiin muistuttamaan eri aikakausista ja alueista. Katto- ja seinämaalauksissa kerrotaan esimerkiksi Egyptistä tai Roomasta. Kokoelmissa on myös kymmeniätuhansia muinaisaarteita Kreikasta, Roomasta ja Lähi-idästä.

Kolmekerroksisen museon keskimmäisessä kerroksessa on Rembradtin, Rubensin, Titianin, Tintoretton ja monien muiden eurooppalaisten mestareiden teoksia. Ylimmässä kerroksessa sijaitsee kolikkonäyttely, jonka seiniä kiertävät sadat pienet potretit.

Ylhäältä voi myös tiirailla alas museon kahvilaan, jossa järjestetään myös brunsseja.

1. Burgring 5, sisäänkäynti Maria Theresien Platzilta.

© Elina Alanne

Elina Alanne

Wienissä asunut toimittaja, jolta jäi kaupunkiin puoli sydäntä ja kokonainen sisko. Viihtyy nykyään Mikkelin seudulla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *