Tukholman Luksushotellit (yli 150 euroa / yö)

Jos etsit rahoillesi hyvää käyttötarkoitusta, Tukholman luksushotellit ovat oiva kohde. Seuraavissa hotelleissa haluaisin itse yöpyä, jos raha ei ratkaisisi.

Ett Hem €€€€€

Miksi: Kiistatta kaupungin puhutuin hotelli Ett Hem tarjoaa rentoa, kodinomaista luksusta. Hotellissa on 12 eri tavalla sisustettua huonetta. Materiaalit – pyyhkeet, lakanat ja hygieniatarvikkeet – ovat kaikki huippulaadukkaita. Vieraat voivat olla kuin kotonaan. Hotellin keittiö, olohuone, puutarha ja saunaosasto ovat vieraiden käytössä ympäri vuorokauden. Hotellin ravintola on erikoistunut lähiruokaan ja tarjoilee sitä mitä kokki on milloinkin onnistunut torilta löytämään. Hotellin tunnelmasta voi käydä myös nauttimassa vain illallisen merkeissä.

Missä: Sköldungagatan 2, 114 27 Tukholma. Julkinen liikenne: Metro Tekniska Högskolan

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Haymarket by Scandic €€€€

Hötorget-aukion designhotelli viettää ikuista 1920-lukua – onhan historiallisessa hotellirakennuksessa työskennellyt itse Greta Garbo! Aiemmin paikalla nimittäin sijaitsi kuulu tavaratalo PUB, josta Garbo filmiuralleen löydettiin. Rakennuksen elokuvallisia, alkuperäisiä piirteitä on säilytetty ja restauroitu huolellisesti. Huoneet on sisustettu modernin art decon tyyliin, ja designtapetti kruunaa tyyliyöpymisen. Sijainti on keskeinen lentokenttäjuna Arlanda Expressin lähellä. Hotellissa on myös paljon juhlatilaa, laadukkaita ravintoloita ja pieni ylväs elokuvateatteri.

Missä: Hötorget 13-15, 111 57 Tukholma. Julkinen liikenne: Metro Hötorget

Ktaso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä

Haymarket by Scandic on sisustettu 1920-luvun hengen mukaisesti. Kuva: Scandic
Haymarket by Scandic on sisustettu 1920-luvun hengen mukaisesti. Kuva: Scandic

At Six Hotel €€€€

Puhtaita linjoja, tilavia huoneita, suuria ikkuinoita, valkoisia pellavalakanoita ja modernia taidetta – AtSix on Tukholman ydinkeskustan ihastuttava viiden tähden hotelli kivenheiton päässä Sergelstorgilta. Hotellin sisäänkäynti tuo mieleen hulppean taidegallerian. Huoneita on kuudessa eri koossa, standardista sviitteihin. Kaikissa huoneissa on huippunopea langaton netti, silitysrauta ja -lauta, kylpyhuoneessa ruotsalaista luonnonkosmetiikkaa ja tyyny menu.

Hotellissa on monta ravintolaa: Andreas Asklingin luotsaama Dining Room, viinibaari Blanche & Hierta, musiikki ja tapahtumapaikka Hosoi, 1200 neliömetrin kattopuutarha ja cocktail-baari. At Six kuuluu Nordic Choice hotelliketjuun joka pyrkii aktiivisesti kierrättämään käytettyjä hotellitekstiilejä ja vähentämään hiilijalanjälkeä minimoimalla pyykin määrää.

Missä: Brunkebergstorg 6, 111 51 Tukholma. Julkinen liikenne: Metro T-Centralen

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä

  • At Six:n tilava hotellihuone. Kuva At Six
  • At Six:n aula. Kuva: At Six
  • Taidetta At Six:n portaikossa. Kuva: At Six

Hotel Lydmar €€€€

Miksi: Lydmar on rento boutique-hotelli Östermalmissa. Huoneet ovat korkeita ja valoisia. Tunnelmaa voi kutsua kodikkaaksi. Parasta hotellissa lienee kuitenkin palvelu. Henkilökunnasta näkee, että he nauttivat työstään. Lydmarin terassilta aukeaa näkymä saaristo-Tukholmaan, ja se onkin kesäisin mainio paikka nautiskella alkuillan hulinoista. Hotellin ravintolassa tarjoillaan myös kaupungin parhaat entrecote-pihvit.

Missä: Södra Blasieholmshamnen 2, 103 24 Tukholma. Julkinen liikenne: Metro Kungsträdgården

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Grand Hotel €€€€€

Miksi: Grand on Tukholman ensimmäinen luksushotelli. Siellä ovat yöpyneet Frank Sinatran, Greta Garbon ja Martin Luther Kingin kaltaiset kuuluisuudet. Grandissa on myös järjestetty Tukholman ensimmäisen Nobel-juhlan tanssiaiset. Hotelli huokuu luksusta ja historiaa. Jos raha ei ole esteenä, suosittelen viettämään rakennuksessa ainakin yhden yön. Jos et halua maksaa majoituksesta, käy edes piipahtamassa Grandissa. Itse rakennus talvipuutarhoineen on näkemisen arvoinen. Cadier Barissa on myös tiettävästi kaupungin parhaat iltapäiväteetarjoilut.

Missä: Södra Blasieholmshamnen 8, 103 24 Tukholma. Julkinen liikenne: Metro Kungsträdgården

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Nobis €€€€€

Miksi: Jos pelaisimme Monopolia, Nobis olisi se Erottajalle perustettu sydämentykytyksiä aiheuttava hotelli. Se sijaitsee Norrmalmstorgilla Tukholman kalleimmalla alueella. Hotellissa ei ole säästelty sisustuksessa, ja sen tyyli on moderni ja skandinaavinen. Palvelu on moitteetonta, kuten viiden tähden hotellilta voi odottaa. Rakennuksella on jännittävä historia: käsite Tukholma-syndrooma on saanut alkunsa siellä 1930-luvulla tapahtuneesta pankkiryöstöstä.

Missä: Norrmalmstorg 2–4, 111 86 Tukholma. Julkinen liikenne: Metro Östermalmstorg

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

  • Nobiksessa on valoisat ja tilavat huoneet. Kuva: Nobis
  • Tukholman luksushotellit huokuvat ylellisyyttä. Kuva: Nobis
  • Nobis vuokraa asiakkailleen laadukkaita kaupunkipyöriä

Lue lisää: Tukholman edulliset hotellit ja Tukholman keskihintaiset hotellit

©Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *