Tukholma – Tavaratalot ja ostoskeskukset

Tukholman tavaratalot

NK – Nordiska Kompaniet

NK on Ruotsin Harrods. Siellä shoppailee Ruotsin kerma ja alennusmyyntien aikaan koko Tukholma. Ruotsissa alennusprosentit ovat usein hulppeat. Tarjolla on ruotsalaista ja kansainvälistä huippudesignia: vaatteita, huonekaluja ja sisustustarvikkeita. Ylimmässä kerroksessa on Michelin-kokki Björn Frantzenin ravintolamaailma, jossa voi käydä vähän fiinimmällä lounaalla tai välipalalla. Ravintolamaailman viinibaari Gaston on yksi Tukholman parhaista.

Missä: Hamngatan 18–20
Julkinen liikenne: Metro T-Centralen, Kungsträdgården, Östermalmstorg

Åhlens City

Jos ostoksiin on aikaa vain muutama tunti, suuntaa kohti keskustan Åhlens Cityä. Tavaratalosta löytyvät kaikki merkittävät ruotsalaiset vaatemerkit naisille, miehille ja lapsille. Lisäksi tavaratalon pohjakerroksessa on japanilaisketju Mujin sisustusliike. Tavaratalo on paraatipaikalla Sergelstorgetin kupeessa, ja sinne on hyvät yhteydet koko Tukholman alueelta.

Missä: Klarabergsgatan 50
Julkinen liikenne: Metro T-Centralen

Tukholman ostoskeskukset

Gallerian

Suuri kauppakeskus Gallerian sijaitsee Sergelstorgin kupeessa. Sieltä löytyvät monet suuret ruotsalaiset ja kansainväliset vaateliikkeet, kuten H&M, Top Shop ja Hollister. Kauppakeskuksen kellarikerroksessa on myös yksi keskustan suurimmista elektroniikkaliikkeistä, Media Markt. Elektroniikka on Ruotsissa tunnetusti halpaa. Gallerian on iltapäivisin ja viikonloppuisin tupaten täysi, joten suosittelen ajoittamaan ostokset aamupäivään.

Missä: Hamngatan 37
Julkinen liikenne: Metro T-Centralen

Mall of Scandinavia

Lataamo Mall of Scandinaviassa Tukholmassa. kuva: ©Soile Vauhkonen
Lataamo Mall of Scandinaviassa. kuva: ©Soile Vauhkonen

Uutuudenkiiltävä Mall of Scandinavia sijaitsee Tukholman Solnassa, ja se on tiettävästi Pohjoismaiden suurin kauppakeskus. Avajaisia vietettiin marraskuussa 2015. Ostoskeskuksessa on yhteensä 224 kauppaa ja 22 ravintolaa, kuntosali ja IMAX-elokuvateatteri. Lapsille löytyy sekä Disney Store että Ruotsin ainut Lego-konseptiliike. Vähän isommille lapsille on tarjolla automerkki Teslan esittelytila. Mall of Scandinaviaan pääsee helposti Tukholman rautatieasemalta lähijunalla (pendeltågilla). Aseman nimi on Solna Station ja matka kestää vain seitsemän minuuttia.

Missä: Stjärntorget 2, 169 79 Solna
Julkinen liikenne: Pendeltåg Solna Station

Mood

Trendikäs kauppakeskus Mood on Tukholman keskustassa. Se on piilossa turistimassoilta tavaratalo NKn takana. Mood on rauhallisempi kuin muut keskustan kauppakeskukset, ja se on pullollaan pieniä design-liikkeitä. Erityisen huomion ansaitsee Moodin ravintolatarjonta. Muun muassa tapas-baari Boqueria, kahvila Royal Copenhagen ja hampurilaisravintola Vigårda tarjoavat maistuvia lounaita ja illallisia. Lisäksi Moodissa on ilmaiset WC:t, mikä on Tukholman keskustassa harvinaista.

Missä: Regeringsgatan 48
Julkinen liikenne: Metro Östermalmstorg

Ringen Centrum

Tukholman Ringen Centrumin parasta antia on ravintolamaailma Teatern. Kuva: Kauppakeskus Skrapan Södermalmissa Tukholmassa. Kuva: ©Soile Vauhkonen
Ringen Centrumin parasta antia on ravintolamaailma Teatern. Kuva: ©Soile Vauhkonen

Ostoskeskus Ringen sijaitsee Södermalmissa Skanstullin metroaseman vieressä. Ringen on pieni ostoskeskus perusvarustuksella. Siellä on muutama vaateliike, kahvila ja ruokakauppa. Ringen kuitenkin sai kasvojenkohotuksen vuonna 2015. Ostoskeskukseen on avattu uusi ja jännittävä ravintolamaailma Teatern, jossa voi herkutella mm. Adam & Albinin nuudeleilla, maailmankuulun Magnus Nilssonin (Fäviken) hodareilla sekä ravintola Nookin korealaisilla makupaloilla.

Missä: Götgatan 132
Julkinen liikenne: Metro Skanstull

Skrapan

Kauppakeskus Skrapan Södermalmissa Tukholmassa. Kuva: ©Soile Vauhkonen
Kauppakeskus Skrapan Södermalmissa. Kuva: ©Soile Vauhkonen

Ostoskeskus Skrapan sijaitsee Södermalmissa lähellä Medborgarplatsenia. Skrapanissa on vain muutama liike, mutta sisustuskauppa Habitat ja kahvila Cupkakes STHLM ovat vierailun arvoiset.

Missä: Götgatan 78
Julkinen liikenne: Metro Medborgarplatsen

Stockholm Quality Outlet Barkarby

Tukholman kuuluisa ulkoilma-outlet on Järfällassa. Outletissa alennusmyynnit eivät koskaan pääty. Siellä voi ympäri vuoden tehdä löytöjä edellisten sesonkien valikoimasta ja ylijäämävarastoista. Sijainti on hieman syrjässä, joten varaa riittävästi aikaa matkaan. Jos olet liikkeellä julkisilla, ota rautatieasemalta lähijuna (pendeltåg) joko Jakobsbergiin tai Barkarbyhyn. Sen jälkeen vaihda bussiin numero 567. Tarkista julkisen liikenteen tila SL:n verkkosivuilta tai Res i STHLM -älypuhelinsovelluksesta ennen matkaa.

Missä: Flyginfarten 4, 177 38 Järfälla
Julkinen liikenne: Bussi Barkarby handelsplats

Sturegallerian

Sturegallerian on pieni ostoskeskus Östermalmilla Stureplanin kupeessa. Sisustus huokuu historiaa. Puupaneloidut seinät ja lasitaide luovat seesteisen ilmapiirin. Ostoskeskus on usein rauhallinen ja siellä on pieniä vaate- ja kosmetiikkaliikkeitä.

Missä: Stureplan 4
Julkinen liikenne: Metro Östermalmstorg

Täby Centrum

Täby Centrum on kaukana keskustasta, mutta viihtyisä kauppakeskus on vierailun arvoinen. Siellä on myös Tukholman ainut Apple Store. Täby Centrumiin pääsee junalla (Roslagsbanan). Juna lähtee Tekniseltä korkeakoululta (Tekniska Högskolan), jonne pääsee helposti punaisella metrolinjalla (Ropsten-Norsborg).

Missä: Stora Marknadsvägen, 183 70 Täby
Julkinen liikenne: Roslagsbanan Täby Centrum station

Pysähdy ostosten lomassa pullakahville eli Fikalle shoppaillessasi Tukholmassa. Kuva: ©Soile Vauhkonen
Pysähdy ostosten lomassa pullakahville eli Fikalle. Kuva: ©Soile Vauhkonen

© Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *