Shoppailu Tukholmassa

Arvostin Tukholman shoppailumahdollisuuksia jo ennen tänne muuttamistani. Tavaratalot, ostoskadut ja outlet-myymälät ovat täynnä ihanan yksinkertaista muotia, skandinaavista designia ja halpaa elektroniikkaa. Erityisen fiiliksissä olen ihanista skandinaavisista lastenvaatteista! Käytännöllisyys ja laatu ovat ruotsalaisten tavaramerkkejä. Pidän myös siitä, että tasa-arvo toteutuu työ-elämän ohella vaatekauppojen miesten- ja naistenosastojen pinta-aloissa. Perheen partasuulla on enemmän hyllyjä vaatekaapissa kuin minulla.

Parhaat alennusmyynnit osuvat tammikuun lopulle. Alennusprosentit alkavat 50:stä ja nousevat kovaa vauhtia. Kesäalet puolestaan ovat hyvin sääriippuvaisia. Jos vaatteita on paljon jäljellä, alennusmyynnit ovat sen mukaiset. Lisäksi valtameren takaa on omaksuttu sesonkienväliset mid-season salet ja kiitospäivän jälkeinen Black Friday. Jos haluat välttää tungokset, tule ostoksille juuri ennen kuukauden 25. päivää, eli paikallisten yleisintä palkkapäivää. Kaupat ja kahvilat ovat silloin tyhjimmillään ja järjestävät ylimääräisiä tempauksia ja alennuksia.

Tukholmassa on myös uskomattoman hyvä vintage- ja second hand -skene. Kaupat ovat pullollaan persoonallisia, uniikkeja ja jopa kreisejä vaatteita sekä upeita aarteita vuosien varrelta. Niissä voi shoppailla edullisesti, ekologisesti ja suurella sydämellä, sillä monien second hand -putiikkien voitot menevät hyväntekeväisyyteen. Second hand -keitaita ovat erityisesti Södermalmin SoFo (South of Folkungagatan) ja Hornsgatan, sekä Östermalm.

Lue lisää: Tukholman tavaratalot ja ostoskeskukset
Lue lisää: Tukholma-blogi: Tukholman parhaat second hand -kaupat
Lue lisää: Tukholma-blogi: Viisi vinkkiä jouluostoksille Tukholmaan

© Soile Vauhkonen

Soile Vauhkonen

Tukholmassa asuva, sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja sunnuntai-bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *