Onko partiorepusta päiväretkikäyttöön?

Tripsteri testasi usean viikon ajan Varustelekan Särmä TST Partioreppua kaupunkiolosuhteissa Lissabonissa. Repussa kulkevat päiväretkellä helposti esimerkiksi järjestelmäkamera, kirja tai pari ja tietysti puhelimet, lompakot, eväät ja muut pikkutavarat. Huivi tai pieneksi taittuva pitkähihainen mahtuu mukaan myös, isompi huppari tai takki täyttää helposti koko repun. Sen tosin voi kääriä rullalle ja kiinnittää vaikka repun alle.

Kooltaan reppu on sellainen, että se sopii pienikokoisemmankin aikuisen selkään näyttämättä isolta. Kovasti treenanneen pitkän korston selässä se kyllä voi näyttää hassun pieneltä. Hihnoja voi tietenkin säätää ja ne voi myös alaosasta avata kokonaan. Vaikka repun sotilaallisuus vähän arvelutti, vihreä malli ei ollut testaajaan makuun tai tyyliin liian militantin näköinen. Reppua valmistetaan myös mustana.

Repun yläosassa on juomarakon letkulle tarkoitettu peitetty aukko, mutta se ei haitannut, jos ei sitä tullut testattuakaan. Tarranauhakin jäi tyhjilleen, mutta repun kanssa samaa väriä oleva kaistale ei käyttöä häirinnyt. Rankassa kenttäkäytössä reppua ei siis testattu, mutta se kyllä selvisi, että sisältö selviää kuivana Lissabonin kevätsateista. Ja epäilemättä reppu kestäisi myös kovempaakin käyttöä, niin lujaa tekoa se tuntuu olevan vetoketjuja ja saumoja myöten. Nettisivuilla repun kaikki yksityiskohdat ja käyttömahdollisuudet saa helposti selville.

Miksi kukaan sitten hankkisi sotilaskäyttöä ajatellen valmistetun repun ihan normikäyttöön tavallisen repun sijaan? Painavimmiksi syiksi nousivat se, että reppu on valmistetu Suomessa, ja jykevä teko: tällaisen repun hankkiminen on kestävä ratkaisu, eikä sitä ole tehty kyseenalaisissa olosuhteissa.

[su_box title=”Plussat ja miinukset”]

+ Reppu on valmistettu Karstulassa.
+ Reppu on erittäin kovaa tekoa, joten uutta ei tarvitse ostaa vuosikausiin. Tai vuosikymmeniin.
+ Reppu pitää sadetta.
+ Ulkonäkö on selkeä, eikä repussa ole logoja tai näkyvää tuotemerkkiä.
+ Olkahihnat ovat melko leveät, joten pehmustamattomuus ei kevyillä kantamuksilla haittaa.
+ Repun voi taittaa ja se mahtuu pieneen tilaan. Se on myös kevyt.
+ Jykevän materiaalin ansiosta reppu pysyy tyhjänäkin muodossaan.

– Jos repussa on paljon tavaraa ja päällä ohut paita, pehmustamattomat hihnat eivät tunnu mukavalta.
– Reppu on sellaisenaan melko pieni.
– Armeijahenkinen ulkonäkö ei ole kaikkien mieleen.

[/su_box]

KATSO TÄSTÄ HINTA JA TARKEMMAT TIEDOT.

© Anna Pöysä

Uusimmat tuotearviot


[the_grid name=”Tripsteri testaa uusimmat”]

Anna Pöysä

Lissabonissa yli 10 vuotta asunut vapaa toimittaja, yhteiskuntatieteilijä ja Mondo Lissabon -matkaoppaan kirjoittaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *