Tallinnan esoteeriset kaupat ja esoteria Virossa

Viro on kaiken esoteerisen luvattu maa. Noitia, shamaaneja, selvännäkijöitä, ennustajia ja parantajia on joka lähtöön. Osa hyvinkin tunnettuja ja luotettuja. Lapsuuden tarinat siitä, miten mummo silloin tällöin kävi retkillään metsässä pienen nyssykkänsä kanssa tekemässä taikojaan tai rituaalejaan, ovat hyvin tavallisia. Yrttien käyttö on Virossa tavallista: niitä käytetään niin arkena kuin rohtoinakin.

Noitia, shamaaneja, selvännäkijöitä, ennustajia ja parantajia on joka lähtöön.

Näkymättömästä maailmasta ja ennusmerkeistä kuulee myös kahvipöytäkeskusteluissa. Toisinaan on käyty numerologilla etsimässä esimerkiksi sopivaa hääpäivää, on poistatettu kirouksia, annettu shamaanin tutkia, kummallisia ongelmia tai käyty parantajan luona hakemassa tukea terveyteen.

Joka vuosi Maalehdestä otetaan normaalia suuremmat painokset silloin, kun siinä ilmestyy Igor Mangin horoskooppi tai itse asiassa kaksi kertaa vuodessa. Onhan vuoden vaihtumisia ja horoskooppejakin kaksi, länsimainen ja kiinalainen.

Mikäli viron kieli sujuu, niin alan kirjallisuutta on runsaasti, ja edullisesti, saatavilla useimmista kirjakaupoista.

Loitsukeller

Viron vanhin esoteerinen kauppa on Loitsukellari. Kaupassa on monipuolinen ja omaperäinen valikoima ja tietoa kaikesta aiheeseen liittyvästä. Kannattaa kysyä, jos ei löydä etsimäänsä. Lisäksi kaupassa on nurkkaus, jossa voi istahtaa ja juoda kupposen teetä.

Loitsukellarissa ei ole kenttää ja siellä katoaa helposti ajantaju tavaroita hipelöidessä – tämä siis vinkiksi jos haluaa hetkeksi kadota tai varoitukseksi, jos kärsimätön kanssamatkustaja on myös seikkailemassa kaupungilla ja on sovittu, että soitellaan.

Müürivahe 17 (sisäpihalla)
Loitsukeller

Mecca

Kaupan on perustanut Marilyn Kerro. Nuori Rakveren noita on osallistunut Venäjän televisiosarja Selvännäkijöiden tulikasteeseen (vapaa käännös) tuotantokausilla 14 ja 16 ja sijoittunut kummallakin kerralla toiseksi. Kerro on siis superjulkkis Venäjällä. Tallinnan-kauppaan Marilyn Kerro valmistaa osan tuotteista itse, esimerkiksi tinktuuroita valmistuu kuukausittain rajoitettu erä ja ne viedään käsistä. Vaikuttava puolijalokivivalikoima, myös koruja.

Uus 7
Mecca

Allikas

Todella monipuolinen valikoima: sitä sun tätä ja paljon. Allikas tarkoittaa lähdettä ja tämä paikka todella pulppuaa ja rönsyilee.

Estonia puiestee 17
Allikas

Jansuki pood

Jansukin puodissa on niin ikään samaan tyyppistä tavaraa kuin muissakin vastaavissa kaupoissa. Erotuksena se, että täällä on myös vaatteita ja erilaisia terveyteen liittyviä tuotteita. Yläkerrassa on myös hoitopöytä eli kaupassa tehdään myös hoitoja kaupan aukioloaikojen ulkopuolella.

Müürivahe 17
Jansuki Pood

Apteekit

Hyvin varustetuista apteekeista voi ostaa kuivattuja yrttejä. Siankärsämö, viroksi raudrohu, on Virossa suosittu teenä flunssan ehkäisyyn. Salvia on viroksi salvei.

Veera Marjamaa

Tallinnassa asuva käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja bloggaaja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *