Pariisi
Tripsteri-blogi
Tripstereiden paikallisvinkit
Pariisi
Tripsteri-blogi
Tripstereiden paikallisvinkit
Pariisin keskustassa pyöriessä tulee nälkä, mutta ujostuttaa astua sisälle tuntemattomaan ranskalaisravintolaan. Moni matkailija päätyykin sieluttomiin turistiravintoloihin tai ketjupaikkoihin syömään. Sääli, sillä ranskalainen perusruoka on hyvää!
Tässä lista paikallisten suosimista keskustan perusruokapaikoista, joissa on hyvä tunnelma ja rehellinen hinta-laatusuhde. Kokeile onneasi myös muissa mukavannäköisissä paikoissa, jotka näyttävät olevan täynnä paikallisia. Heillä on yleensä hyvä maku. Ravintolasanastomme avulla saat vihiä ruokalistan sisällöstä ja tarjoilijoiden puheista.
Miksi: Perinteinen ranskalainen bistro. Pääruoat 10–15 €.
Missä: Lähellä Pompidou-keskusta ja Seineä osoitteessa 100 rue Rambuteau – 1. arr, Metro Chatêlet
Miksi: Liharuokaa, chansoneita ja omistajana varsinainen persoonallisuus.
Missä? Oikealla rannalla osoitteessa 12, Rue Vivienne – 2. arr. Metro Bourse
Miksi: Suloinen pikkuravintola, hyvät lounaat.
Missä? Marais’n pohjoisosassa osoitteessa 17 rue de Saintonge – 3. arr. Metro Filles du Calvaire.
Miksi: Periranskalaisen ja aasialaisen keittiön onnistunut fuusio.
Missä: Marais’ssa osoitteessa 9 rue Béarn – 3. arr. Metro Chemin vert / Saint Sébastien Froissart
Miksi: Pariisin parhaita terasseja. Kevyttä ja terveellistä ruokaa keskiaikaisissa maisemissa.
Missä: Keskiaikaisessa Marais’ssa osoitteessa 6 rue Barres – 4. arr. Metro Hôtel de Ville
Miksi: Ranskalaisruokaa vanhanaikaisissa kulisseissa. Samalle omistajalle kuuluvat les Philisophes ja l’Etoile Manquante.
Missä: Marais’n sydämessä osoitteessa 30 rue Vieille du Temple – 4. arr. Metro Hôtel de Ville
www.cafeine.com/petit-fer-a-cheval
Miksi: Hirveän suloinen peilien, kaakeleiden ja kattomaalauksen somistama ravintola avattiin jo vuonna 1892. Perinteikästä ja turistikorttelisijaintiin nähden suhteellisen huokeaa ruokaa.
Missä: 67 rue Rambuteau – 4. arr. Metro Rambuteau
Miksi: Koska ranskalaistapas ja luomuviinit ovat in.
Missä: Talvisirkuksen (Cirque d’Hiver) takana osoitteessa 1b Passage Saint-Sébastien – 11. arr, Metro Saint Sébastien Froissart
http://www.restaurant-aupassage.fr
Miksi: Konstailematonta perinneruokaa. Päivän annos alk. 17 €
Missä: St Louisin saarella, osoitteessa 33 Quai Bourbon – 4. arr. Metro Cité
Miksi: Asterixin ja Obelixin gallialaispitojen kaltaiseen karkelointiin. Viini-ruoka-puffetti n. 40 €
Missä: St Louisin saarella. 39 rue St Louis en l’Ile – 4. arr. Metro Pont Marie
www.nosancetreslesgaulois.com
Miksi: Herkuttelua keskiaikaisen kappelin holveissa.
Missä: 14 rue de Lombards– 4. arr. Metro Hôtel de Ville
http://www.latabledesgourmets2.fr
Miksi: 1845 perustettu kulttipaikka on säilyttänyt perinneruokansa ja huokeat hinnat – päivän annos alk. 12 €.
Missä: 41 Rue Monsieur Le Prince – 6. arr. Metro Cluny la Sorbonne
www.polidor.com
Miksi: Restaurant Georgette. Ranskalaiskeittiön klassikoita hillityn perinteikkäässä miljöössä. Päivän annos 16 €.
Missä: Luxembourgin puiston takana osoitteessa 44 rue d’Assas – 6. arr.
Miksi: Iso brasseria, josta tötteröhattukokit tekevät maukasta perinteistä ruokaa (päivän annos alk. 16.50 €.
Missä: 27, Boulevard du Montparnasse – 6. arr. Metro Faulguière
www.chezfernand-guisarde.com
Miksi: Perinteinen bistro, joka tarjoilee myös molekyylikeittiön luomuksia.
Missä? 32, rue Tournefort – 5. arr. Metro Place Monge
www.chezlenaetmimile.fr
Katso lisää kuvia:
Lue myös:
Pieni ravintolasanasto
Montparnassen kulttibrasseriat
Historialliset ravintolat
Ravintola, bistro vai brasseria?
Kirjailijakahviloita Pariisissa
Listan koko Pariisin perusruokapaikoista löydät Mondo Pariisi -oppaastamme.
© Anuliina Savolainen
[blog_grid column=”2″ showposts=”6″ post_content=”excerpt” category_in=”183″ title=”Uusimmat matkablogit” carousel=”true”]