Jazzia ja noitia – huhtikuun lopun tapahtumat Tallinnassa

”Aamulla seitsemältä kaupunki oli kuin tornadon jäljiltä: roskia, hyytyneitä juhlijoita ja kaikenmoisia noitia hiippailemassa koteihinsa tai ryntäilemässä aamuisille jatkoille. Olo oli kuin zombie-leffassa!”

Sinä vappuaamuna koiraa lenkittäessä sain tietää, millainen on virolainen vappu. Ennen vappua on paljon tapahtumia.

22.-24.4. Sisustus-, puutarha- ja kiinteistömessut

Lisäksi design-markkinat eli yhdessä paikassa kaikkea ja paljon.

Lisätietoja täältä

22.4–1.5. Jazzkaar

Paljon konsertteja ympäri kaupungin, suurempia ja pienempiä, myös kotikonsertteja.

Mainittakoon Viron pianistilupaus Holger Marjamaa, kuka on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt esiintyä ympäri maailmaa ja kerätä jo mainetta. Hän opiskelee tällä hetkellä New Yorkissa Manhattan School of Music’issa Jukkis Uotilan opissa. Holger Marjamaan konsertti on lauantaina 23.4.

Jazzkaar

23.4. Kassisaban kevätpäivä

Kaupunginosien kevätpäivät ovat ehdoton kevään ja kesän merkki. Kassisaban eli kissanhännän kaupunginosan kevätpäivään voi mennä toteamaan, että kevät on täällä. Musiikkiesityksiä ja markkinahumua.

Lauantaina kello 10 Falgi-puistossa

24.4. Kasvisruokapäivä

Telliskivissä pääsee maistelemaan erilaisia kasvisruokia ja voi ostaa erilaisia tuotteita: elintarvikkeista vegaanikenkiin.

Telliskivissä kello 10–16

24.4. Mielenosoitus Russalkalla

Mielenosoitukset ovat Virossa varsin harvinaista herkkua. Tunteet ovat kuitenkin kuumentaneet uudet tiesuunnitelmat, jotka sulkevat merenrannan kaupunkilaisilta. Russalka-muistomerkille kokoonnutaan sen puolesta, että merenranta pysyisi avattuna kaupunkilaisille.

Tapahtuma Facebookissa

30.4. Õu Maj Gad eli terassin avajaiset

Suhkrumoll-baari ja kulttuuriklubi Kelm avaavat sisäpihallaan terassikauden.

Suhkrumoll on sugar skull -estetiikalla sisustettu baari, joka on suunniteltu erityisesti illan aloittamiseen. Kelm on kulttuuriklubi, jonka lavalla nähdään perinteisiä konsertteja, mutta myös eri taidealoja yhdistäviä esityksiä.

Musiikkiesitykset alkavat kello 20 osoittessa Vene 37

1.5. Vappu ja noidat

Vappu on Virossa jotain ihan muuta kuin Suomessa. Virallisemmin ilmaistuna vappu on se päivä, kun kevät on lopultakin vienyt voiton talvesta. Tärkeintä on kuitenkin se, että se on noitien päivä. Kyllä. Luit oikein.

”Jos vappuaattona ei tule vastaan noitia, et ole Virossa.”

Vappu ja etenkin vappuaatto on Virossa noitien ja magian aikaa. Virossa ei tunneta pääsiäisnoitia, mutta noidat ilmestyvät Viroon vappuaattona kaikenmoisina versioina: on haltiamaisia noitia ja järkyttäviä mörköjä – ja niitä riittää! Osa noidista istuu nuotioilla ja ja osa bilettää kaupungin diskoissa. Noitia kuhisee joka paikassa ja juhlat kestävät aamuun asti. Nykynoidat pitävät usein meteliä niin kuin perinteeseen kuuluu.

 

Halvimmat laivat kohteeseen Tallinna


Katso Matkapoikien äkkilähdöt ja tarjoukset. Hinnat alkaen 3€!

Veera Marjamaa

Tallinnassa asuva käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja bloggaaja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *