Tallinnan parhaat gluteenitonta ruokaa tarjoavat ravintolat

Tässä listassa on sellaisia ravintoloita, jotka jo tietävät, mistä keliakiassa on kyse ja joissa ruoka on erinomaista. Jos kuitenkin epäilyttää, aina kannattaa varmistaa.

KIVI, PABER, KÄÄRID

Ehdottomasti ensimmäisen paikan listalla ansaitsee täysin gluteeniton ravintola Kivi, paber, käärid. Monipuolinen lista, maistuva ruoka ja ystävällinen palvelu vakuuttaa myös ei-keliaakikot ja kasvissyöjät. Paikka on mottonsa mittainen: Food, Booz’ & Justice!

Ravintolan nimi on suomeksi kivi, paperi, sakset ja se sijaitsee Telliskivissä.

Missä: Telliskivi 60A C2

www.kivipaber.ee

VON KRAHLI AED

Von Krahli Aed on yksi gluteenittoman ruuan uranuurtajista Tallinnassa: Aed on kokemukseni mukaan Tallinnan ensimmäinen paikka, jossa ruokalistassa on jo pitkään ollut selvästi merkitty annoksen sopivuus erityisruokavalioisille eikä mitään neuvotteluja aiheesta ole tarvinnyt käydä. Aed on luomuravintola, joka panostaa paikallisiin raaka-aineisiin. Ruoka on simppeliä, mutta erinomaista.

Missä: Rataskaevu 10, Vanhakaupunki

www.vonkrahl.ee/aed

BLISS

Bliss on buffet-ravintola, johon kannattaa mennä porukalla ja ajan kanssa maistelemaan eri ruokia. Kyseessä on kasvisruokaravintola, joka panostaa terveelliseen ruokaan ja jossa täyttyy lihansyöjänkin vatsa. GMO-tuotteita ruuan valmistamisessa ei käytetä. Valikoimassa on joka päivä yli 100 erilaista kasvisruokaa, yli 50 gluteenitonta vaihtoehtoa ja yli 50 laktoositonta vaihtoehtoa. Myös raakaruokavaihtoehtoja on runsaasti ja makean ystävät pääsevät herkuttelemaan terveellisesti. Ovella sisääntulija saa kortin, valitsee pöydistä lautaselleen haluamansa ja lautanen punnitaan ennen pöytään menoa.

Missä: Mustamäe tee 17

www.blissest.com

ELEVANT

Elevant on viihtyisä intialainen ravintola vanhassa kaupungissa. Gluteenittomien ruoka-annosten valikoima on suuri: esimerkiksi kaikki pääruuat, thalit ja salaatit saa gluteenittomina. Ruokalistassa yhdistyvät niin perinteinen kuin modernimpi intialainen keittiö ja ayurveda-lääketiede. Ravintolan sisustuksen pehmeät värit ovat peräisin keskiaikaisilla resepteillä tehdyistä maaleista: kananmunia, rahkaa ja pohjois-afrikkalaisia luonnollisia pigmenttejä.

Kesäisin on auki myös terassi katutasossa sisäpihalla.

Missä: Vene 5, Vanhakaupunki

www.elevant.ee

MAMO

Mamo on hyvä aamiais- ja lounaspaikka sekä toimii myös kahvitteluun. Ruokalista ei ole järin pitkä, mutta se muotoutuu päivittäin sen mukaan, mitä laadukkaita raaka-aineita kyseisenä aamuna oli tarjolla. Mamo vannoo terveellisen ja tasapainoisen ruuan nimeen. Nimestä huolimatta Mamossa ei mamoilla, vaan siellä törmää välillä yllättäviinkin, mutta toimiviin makuyhdistelmiin!

Mamoja on kolme. Tornimäen Mamossa sisustusta kannattaa vilkaista kaksi kertaa.

Missä: Roosikrantsi 11, Tornimäe 5 (Stockmannin lähellä) ja Liivalaia 14

www.mamo.ee

vegan restoran v

Vegan restoran V on nimensä mukaisesti vegaaniravintola ja oikein mukava piristys Tallinnan ravintolavalikoimassa. Tämä ravintola yllättää ja vakuuttaa. He ovat huomioineet hyvin myös keliaakikot ja raakaravintoa syövät. Myös vannoutuneiden lihansyöjien kanttaa kokeilla!

Missä: Rataskaevu 12

www.vonkrahl.ee/vegan

PIZZAPOISID

Pizzan nälkäisen pelastavat Pitsapojat. Pitsapoikien Terviseks! -pizzat ovat gluteenittomia. Ne saa myös laktoosittomana ja kasvisvaihtoehdolla.

Missä: Tondi 34

www.pizzapoisid.ee

Lue lisää: Keliaakikko Tallinnassa

 

 

 

Veera Marjamaa

Tallinnassa asuva käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja bloggaaja.

Kommentit (1):

Daphnion 28.04.2016 11:33

Kivi Paber Käärid oli aivan loistava ravintola! Ihana mennä syömään kun voi tilata listalta mitä tahansa ja olla varma, ettei gluteeniviljoja eksy annokseen. :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *