Tallinnan parhaat brunssit

KOHVIK SESOON

Sesoonin brunssi on perinteinen buffet-pöytä. Se, mitä sunnuntaina tarjotaan, selviää vasta sunnuntaiaamuna. Menu siis vaihtelee suurestikin, mutta ruoka on hyvää. Tämä brunssi on niille, jotka pitävät yllätyksistä!

Sesoonista luvataan, että kaikille löytyy syötävää, mutta käytännössä viikosta riippuen erikoisruokavalioiset saattavat joutua hieman paitsioon.

Brunssia tarjoillaan sunnuntaisin kello 11–17.

Niine 11, Kalamaja

SFÄÄR

Sfäär on raikas konsepti, jossa ravintolan maistuvan ruuan ja kaupan design-tuotteet yhdistävät hyvä musiikki ja rouhean tyylikäs sisustus. Kaikelle tälle yhdistävä tekijä ovat myös pohjoismaiset vaikutteet, mitkä ulottuvat  jonkin verran myös hintoihin. Brunssia tarjoillaan viikonloppuisin 11.30–15 ja sen voi koota useammasta pienemmästä annoksesta.

Arkisin Sfääristä saa aamiaista kello 8–11. Myös lounas ja illallinen kuuluvat valikoimiin. Mukava paikka nauttia lasillinen, eikä ainoastaan siksi, että juomavalikoima on mukavan yllätyksellinen.

Mere pst. 6E, Rotermanni

KLAUS KOHVIK

Klaus Kohvikissa voi nauttia aamiaisen merenrannalla Kaladamassa, joka sijaitsee Linnahallin ja A-terminaalien lähellä. Menu on monipuolinen ja siinä on mukavasti edustettuna myös virolaiset erikoisuudet. Osa ruuista tilataan, joten ne saa pöytään höyryävinä suoraan keittiöstä. Sunnuntaisin Klausin brunssilla on kaksi kattausta: kello 11–13 ja 14–16. Pöytävaraus tulee tehdä. Kesällä brunssia ei ole. 

Ovet aukeavat arkisin kello 9 ja viikonloppuisin kello 10. Valikoimassa mm. English Breakfast ja makean ystäville lettuja. Klaus kohvikista saa myös lounasta ja illallista.

Paikka on muuten viihtyisä ja mukava, mutta palvelussa on useimmiten toivomisen varaa. 

Kahvila sijaitsee Eesti disaini majassa, joten aamiaisen jälkeen voi piipahtaa samassa rakennuksessa sijaitsevaan virolaisten design-tuotteiden kauppaan. 

Kalasadama 8

CAFE SWISS

Swissôtellin Cafe Swississä on kaupungin heinoin brunssi. Tosin eipä luksushotellin ravintolalta vähempää odotakaan. Cafe Swissin brunssin menu vaihtuu kuukausittain. Buffet-pöytä on lihavoittoinen, mutta erikoisruokavaliotkin on huomioitu. Cafe Swiss sijaitsee kahdeksannessa kerroksessa, joten näkymät ravintolasta ovat komeat: ylitse kaupungin. Pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa.

Brunssia tarjoillaan sunnuntaisin kello 12–16. Hinta aikuiselta 30e, hinta sisältäen viinin 36e.

Tornimäe 3

Veera Marjamaa

Tallinnassa asuva käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *