Ruoka ja juoma Virossa

Aikojen kuluessa Viroon on tullut vaikutteita kaikista ilmansuunnista ja se näkyy luonnollisesti myös keittiössä. Lähiruoka on Virossa ollut aina arvossaan, välillä myös elinehto. Niukkuus on kasvattanut kekseliäisyyttä ja onneksi se perintö elää voi hyvin edelleen. Metsän antimia, kotitekoisia säilykkeitä ja villiyrttejä löytyy lautasilta niin kodeissa kuin ravintoloissa.

Ravintolakulttuuri on Virossa viime vuosina oikein harpponut eteenpäin, mikä on varsin positiivinen asia. Monet kokit käyvät kouluttautumassa ulkomailla ja hakemassa inspiraatiota. Tuloksena on hyvin omaperäisiä visioita ja toteutuksia. Nyt on vaihtoehtoja polkupyöräjäätelökioskista viimeisen päälle fine diningiin. Jokaisen kukkarolle löytyy sopiva paikka sekä erikoisruokavalioita noudattaville. Koska kilpailu on kovaa, niin ravintolat ja kahvilat myös tulevat ja menevät.

Pienpanimot ovat nousseet viime vuosina vahvasti myös Virossa. Samoin lähiruokaa tuottavien pientilojen valikoima on kasvanut merkittävästi: vuohenjuustosta raakaravintoon ja smoothieihin – ja nämä ovat usein luomua.

 

Veera Marjamaa

Tallinnassa asuva käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *