Kulttuurielämä Virossa

Tallinna-sivuja uudistetaan 2021-2022 uuden Tripsteri Tallinna -matkaopaskirjan myötä. Kirja ilmestyy alkuvuodesta 2022! Päivitetyn Tallinnan tarjonnan löydät ilmaisesta DayTripster-sovelluksesta – lataa sovelluskaupoistasi!

Kulttuurielämä Virossa, erityisesti Tallinnassa on monipuolista ja virolaiset ovatkin kulttuurin suurkuluttajia. Siinä missä Suomessa mennään kaverin kanssa kaljalle, virolainen tapaa usein kaverinsa kulttuuririennoissa.

Virolaiset käyvät Euroopan maiden kanssa vertailtaessa kulttuuritapahtumissa keskimääräistä enemmän, ja teatterissa ja konserteissa käydään tuntuvasti eurooppalaista keskivertoa enemmän. Urheilutapahtumissa vieraillaan vähiten. Myös perinteiset käsityötaidot sekä tanssi ja laulu ovat Virossa harrastuksina arvossaan. Virolaisethan ovat laulukansa ja ylpeitä siitä syystäkin!

Viron kulttuuri on saanut vaikutteita entisiltä hallitsijamailta Ruotsilta ja Venäjältä, mutta myös Baltian mailta ja Suomesta. Vahvoja vaikutteita on tullut saksalaisesta kulttuurista.

Veera Marjamaa

Tallinnassa asuva käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *