Prahan kansainvälinen lentokenttä (PRG)

Prahan kansainvälinen lentokenttä Václav Havel Airport Prague (entiseltä nimeltään Praha Ruzyně Airport) sijaitsee 20 kilometriä keskustasta. Ajomatka kestää vähän yli puoli tuntia.

Lentokentän nimeäminen Václav Havelin mukaan on hieman ironista: demokratia-aktivisti ja Tsekin presidentti Havel inhosi lentämistä.

Lentokentän lyhynne on PRG.

Prahan lentokentältä pääsee bussilla metron varteen

Edullisimmin kentältä pääsee keskustaan paikallisbussilla. Kymmenen minuutin välein kulkeva bussi numero 119 ajaa Dejvickaan suoraan metroaseman sisäänkäynnin eteen. Keskusta on parin metropysäkin päässä.

Bussiin ja metroon käy sama paikallisliikenteen lippu, jonka voi ostaa lipunmyyntiautomaatista kentän saapumisaulasta tai suoraan bussinkuljettajalta (varaa mukaan pieniä seteleitä).

Bussi kulkee aamuviidestä puoleenyöhön asti. Muista leimata lippu!

Airport Express -bussi Prahan rautatieasemalle

Kentältä kulkee keskustaan rautatieasemalle myös Airport Express -bussi, tosin vain kerran puolessa tunnissa. Lipun (50 czk) voi ostaa suoraan kuljettajalta.

Minibussit suoraan Prahan lentokentältä hotellille

Lentokentän saapumisaulan edestä lähtee myös minibusseja, jotka vievät keskustan Namesti Republikylle tai lisämaksusta haluttuun osoitteeseen. Namesti Republikylta pääsee metrolla ja raitiovaunuilla ympäri kaupunkia.

Minibussit palaavat kentälle samalta Namesti Republikyn aukiolta.

Kannattaako Prahan lentokentältä ottaa taksi?

Taksi lentokentältä keskustaan maksaa noin 600 czk – jos ei joudu taksin huijaamaksi. Luotettavin taksifirma on AAA Radiotaxi.

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *