Mitä Prahassa pitää varoa?

Kuva: Astronomisen kellon ”spektaakkelia” seuraava yleisö on taskuvarkaan Eldorado. Roman Boed, Flickr CC

Onko Prahassa turvallista? Mitä Prahassa pitää varoa? Onko Prahassa paljon taskuvarkaita? Entä mitkä ovat yleisimmät huijaukset? Ei huolta, Prahassa voi yleensä kävellä turvallisin mielin myöhään yölläkin, vaikka pohjalla olisi useampikin olut. Suurta vaaraa kaupungissa ei ole ja huijauksetkin ovat kohtuullisen harvinaisia.

Mutta pidä silti järki kädessä ja lompakko poissa takataskusta.

Prahan taskuvarkaat viihtyvät väentungoksessa

Suurin vaara Prahassa ovat taskuvarkaat: lompakkoaan kannattaa suojella etenkin väentungoksessa Astronomisen kellon alla ja ruuhka-aikoina metroasemilla sekä raitiovaunuissa.

Epäilyttävää ystävällisyyttä

Suhtaudu myös varauksella tuntemattomiin, jotka tulevat jutustelemaan niitä näitä. Prahassa on niin paljon turisteja, että harvaa paikallista kiinnostaa oikeasti tehdä satunnaisen kadullahortoilijan kanssa tuttavuutta ilman taka-ajatusta.

Prahan poliisi-huijaus

Jos ”siviilipukuinen turistipoliisi” pyytää näyttämään lompakkoa tai passia, ehdota asian selvittämistä lähimmällä poliisiasemalla. Oikealla poliisilla ei ole syytä eikä kiinnostusta kysellä matkailijoiden passien perään.

 

Uusimmat matkavinkit


[pt_view id=”0b1e9298c5″]

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *