Jätetäänkö Prahassa juomarahaa?

Tšekeissä ja Prahassa juomarahan antaminen kuuluu hyviin tapoihin, mutta tipillä ei tarvitse pröystäillä. Yleensä asiakas pyöristää laskun ylöspäin ja sanoo loppusumman tarjoilijalle rahaa antaessaan. Esimerkiksi 85 korunan lasku pyöristetään 90:iin tai sataan kapakoissa ja kahviloissa.

Juomarahan jättäminen pöydälle koetaan tökeröksi – mutta sekin on toki parempi kuin ei mitään.

Ravintolaan on hyvä jättää juomarahaa noin kymmenen prosenttia; isosta laskusta voi jättää vähemmän. Hienoissa ravintoloissa laskuun lisätään usein valmiiksi 10 prosentin tarjoilupalkkio, jolloin juomarahaa ei tarvitse erikseen lisätä.

Matkatarjous Prahaan: lento+hotelli alkaen 156 e/hlö!

Antti Helin

Matkailutoimittaja, joka tunnetaan parhaiten Suomen epävirallisena Thaimaan-matkailun maskottina. Mutta aivan ensimmäisen opaskirjansa hän kirjoitti Prahasta, ja nyt Antin ja Euroopan maagisimman kaupungin yhteinen taival jatkuu Tripsterin kautta.

Kommentit (1):

PirkkoF 02.07.2017 10:11

Tuo 10% laskun summasta on se yleinen käytäntö ja usein kuitissa lukeekin, sisältyykö tippi loppusummaan vai ei. Kuitissa on usein myös erittelyosiossa erikseen kohta TIP, johon laskettu valmiiksi tipin määeä. Se pieni ylöspäinpyöristys esim lähimpään tasakymppiin ei euroina kovin paljoa ole ja senkin tekee mielellään, mikäli palvelu ollut hyvää.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *