Eläintieteellinen museo

Suuri ja mahtava

Pietarin eläintieteellinen museo on alansa suurimpia maailmassa. Alun perin se oli osa Venäjän Tiedeakatemian Kunstkameraa, mutta kokoelmien kasvettua Eläintieteellinen museo muutti naapuritaloon suurempiin tiloihin. Osa näyttelyesineistä on peräisin juurikin Kunstkameran ajoilta.

Museo ei näytä ulkoapäin niin valtavalta kuin se todellisuudessa on: vaikka saleja on periaatteessa vain kolme, päästäkseen ensimmäisestä salista viimeisen perälle on käveltävä noin kaksisataa metriä. Lisäksi nähtävää on vielä toisessakin kerroksessa.

Loisista mammuttiin ja pingviinipesueisiin

Eläinmuseon ensimmäinen sali on pienin, mutta toisaalta myös näyttävin: sitä hallitsee 27 metriä pitkä sinivalaan luuranko, jonka rinnalla delfiinit, mursut ja miekkavalastakin näyttävät kovin pikkuruisilta.

Mikäli et olet tulostanut mukaasi museon karttaa, kannattaa ennen muihin saleihin siirtymistä tutkia hetki ensimmäisestä salista löytyvää pohjapiirrosta, jotta voit suunnata sinua eniten kiinnostavien eläinten luo. Mikäli sinulla ei ole erityisiä preferenssejä, ehkä paras strategia eläinmuseossa suunnistamiseen on aluksi kulkea toisen ja kolmannen salin läpi keskikäytävää pitkin ja palata takaisin mielenkiintoisimpiin kokoelmiin syventyen.

Eläintieteellisen kokoelma koostuu lähinnä taidokkaasti täytetyistä eläimistä. Suuret savannien eläimet ovat aivan museon perällä, kun taas viileämmässä viihtyvät lajit on sijoitettu lähinnä keskiosiin kunnioitusta herättävän mammuttikokoelman kanssa. Merenelävien osasto sijaitsee heti ensimmäisen salin jatkeena.

Museon toisessa kerroksessa sijaitsee värikäs perhosnäyttely ja lisämaksullinen elävien hämähäkkien näyttely.

Munkkitauko museon kahvilassa

Harva jaksaa kiertää eläintieteellistä museota yhdeltä seisomalta. Hyvä paikka pitää taukoa on pohjakerroksen kahvila, jonka 20 ruplan pishki-munkit ovat aina tuoreita. Tarjolla myös joitakin eineksistä kasattuja lautasannoksia.

Universitetskaja Naberezhnaja 1

Avoinna ke-ma 11.00-18.00, suljettu tiistaisin

Liput 200 ruplaa (noin 3,5 euroa), opiskelijat 100 ruplaa, alle kouluikäiset maksutta. 
Joka kuukauden kolmantena torstaina kaikille maksuton sisäänpääsy.

http://www.zin.ru/

© Lotta Kauppi-Rautaoja

Lotta Kauppi-Rautaoja

Vapaa kirjoittaja, joka astui eräänä aamuna Allegroon ja päätyi Pietariin seitsemäksi vuodeksi.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *